SUPER RETINOL FLUID

SERUMS & BOOSTERS

 

45 ml/ 1.5 FL.OZ.E

Ένας επαναστατικός ορός αναζωογόνησης με υψηλή συγκέντρωση ρετινόλης σε λιποσώματα. Το προϊόν χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα το βράδυ με χρήση αντιηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν εμφανιστεί ξηρότητα ή ευαισθησία μειώστε τη συχνότητα εφαρμογής. Το super retinol fluid είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα απαλό και νεανικό δέρμα. Το αποτέλεσμα της χρήσης είναι σημαντική βελτίωση της ελαστικότητας, της ενυδάτωσης, σύσφιξη και μείωση της υπερμελάγχρωσης. Όλα αυτά χωρίς την εμφάνιση ερυθρότητας, ξηρότητας ή έντονης αποφολίδωσης του δέρματος. Πρόκειται για ένα συμπύκνωμα ενεργών συστατικών όπως λιποσώματα ρετινόλης και Bakuchiol.

 

-Το Bakuchiol είναι ένα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες φυσικό συστατικό που εξάγεται από σπόρους bakuchiol που στοχεύει τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος. Το bakuchiol είναι ένα μεροτερπένιο που εξάγεται από το φυτό babchi (Psoralea corylifolia) το οποίο απαντάται ευρέως στην ανατολική Ασία. Η Psoralea corylifolia γνωστή ως babchi είναι ένα δημοφιλές φυτό στην Αγιουρβεδική και Κινεζική ιατρική με εκπληκτικά αποτελέσματα στην θεραπεία παθήσεων του δέρματος. Κινέζοι και Ινδοί θεραπευτές έχουν χρησιμοποιήσει το Bakuchiol για την ανακούφιση δερματικών παθήσεων και την επούλωση πληγών. Το φυτό ερευνάται επίσης για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες χημειοπροστατευτικές, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις. Το Bakuchiol είναι μια εναλλακτική πρόταση της ρετινόλης καθώς δεν εμφανίζει τις παρενέργειές της ρετινόλης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την ημέρα και είναι καλύτερα ανεκτό από το δέρμα. Προμηθεύει το δέρμα με θρεπτικά στοιχεία όπως και η ρετινόλη. Ενεργοποιεί γονίδια αντιγήρανσης όπως μεταβολικά γονίδια και γονίδια δέσμευσης της ρετινόλης. Είναι επίσης αντιοξειδωτικό, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και αποτρέπει την υπεροξείδωση των λιπιδίων.

 

-Τα λιποσώματα ρετινόλης επιτρέπουν στο προϊόν να επωφεληθεί πλήρως των ιδιοτήτων της χωρίς να προκαλεί στους χρήστες ερεθισμούς όπως η ελεύθερη ρετινόλη. Χρησιμοποιείται η λιποσωμική φόρμουλα και για την ενίσχυση της βιοδιαθεσιμότητας της ρετινόλης στο δέρμα.

 

– Η ΕΤ- βιταμίνη C είναι ένα πολυλειτουργικό παράγωγο της βιταμίνης C με εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και την σαφή ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Διαθέτει μεγαλύτερη σταθερότητα έναντι των άλλων παραγώγων του ασκορβικού οξέος. Το ethyl ascorbic acid είναι ένα μόριο που παράγεται από τροποποιημένο ασκορβικό  οξύ, κοινώς γνωστό ως βιταμίνη C. Αυτή η τροποποίηση γίνεται για να αυξηθεί η μοριακή σταθερότητα και η ικανότητα διείσδυσης στο δέρμα καθώς η καθαρή βιταμίνη C αποδομείται εύκολα. Η ΕΤ- βιταμίνη C  ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για ενδυνάμωση του δέρματος, καταπολεμά τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και αντιστρέφει τη διαδικασία δημιουργίας ελευθέρων ριζών.

 

– Η Νιασιναμίδη (νικοτιναμίδη) περιλαμβάνει μια από τις δύο φόρμες της βιταμίνης Β3. Η άλλη είναι η νιασίνη (ή νικοτινικό οξύ). Και οι δύο έχουν ισοδύναμη δραστηριότητα. Η βιταμίνη Β3 ως βασικό συστατικό των ζωντανών κυττάρων είναι βασικό στοιχείο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδρογονανθράκων και των λιπών. Η νιασιναμίδη είναι πρόδρομος στη σύνθεση των συνένζυμων πυριδίνης NAD και NADP που εμπλέκονται στον κυτταρικό μεταβολισμό και γι’ αυτό έχουν ρόλο-κλειδί στην παραγωγή ενέργειας. Προμηθευόμαστε τη νιασιναμίδη από την Ελβετία καθώς έχει εξαιρετικό βαθμό καθαρότητας και χαμηλό ποσοστό νικοτινικού οξέος. Είναι από τα συστατικά που έχουν μελετηθεί ευρέως για δερματική χρήση. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τα πολλαπλά του οφέλη στο δέρμα όπως κλινικά αποδεδειγμένη αύξηση της φωτεινότητας του δέρματος, μείωση ακμής και ατελειών, ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού και επαναφορά της ισορροπίας του μικροβιώματος του δέρματος.

 

– Η Εσπεριδίνη είναι ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στα εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπ-φρουτ. Η εσπεριδίνη είναι αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, λευκαντική, επουλωτική και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία.

 

– Η Φυσική άλφα-βισαβολόλη είναι το κύριο στοιχείο του χαμομηλιού το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην παραδοσιακή ευρωπαϊκή ιατρική. Το αιθέριο έλαιο του χαμομηλιού περιέχει έως 50% άλφα-βισαβολόλη η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες αλλά και αντιβακτηριακές. Ειδικότερα θεωρείται ότι αναστέλλει μύκητες, candida albicans και gram-θετικά βακτήρια.

 

–  Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό στοιχείο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Υποστηρίζει την κυτταρική λειτουργία και υγεία του δέρματος. Είναι αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Έχει πιθανές ιδιότητες μείωσης των βλαβών λόγω UV έκθεσης. Μειώνει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας. Η ακτινοβολία UV και η έκθεση στον ήλιο μειώνουν τα επίπεδα της βιταμίνης Ε στο δέρμα.