HYALURONIC FLAVONOIDS

Active skin cleansing

75 ML / 2.53 FL.OZ.E

Ένας ενεργός ορός για τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας με 2% XS υαλουρονικό οξύ, 1% HMC και 0.5% ΕΤ-βιταμίνη C. Ο ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του ως θεραπεία για πολλές καταστάσεις, όπως φλεγμονές ή μειωμένη μικροκυκλοφορία, ή να αναμιχθεί με άλλους ορούς για να δημιουργηθεί ένα πιο εξειδικευμένο και εξατομικευμένο προϊόν.

 

Η φόρμουλα είναι φιλική για το περιβάλλον και το δέρμα. Όλα τα συστατικά προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και το μπουκάλι είναι κατασκευασμένο με το λιγότερο δυνατό υλικό, με περιεκτικότητα 75ml, ώστε να έχουμε μείωση των αποβλήτων. Μία οικολογική και υπεύθυνη φροντίδα για το δέρμα, χωρίς υποχωρήσεις ως προς τα αποτελέσματα. Σέβεται ταυτόχρονα το περιβάλλον και το δέρμα.

 

Η εσπεριδίνη είναι ένα φλαβονοειδές που απαντάται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπ-φρουτ. Τα οφέλη της εσπεριδίνης στο δέρμα συνδέονται άμεσα με τα φλαβονοειδή. Η εσπεριδίνη είναι αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, επουλωτική, λευκαντική και βελτιωτική της μικροκυκλοφορίας. Η πιο σημαντική θετική επίδρασή της είναι στα αιμοφόρα αγγεία, παρέχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα μετά από λίγες εφαρμογές στις σακούλες και ειδικά στους μαύρους κύκλους.

 

Όμως, παρόλα τα οφέλη της η εσπεριδίνη έχει χαμηλή διαλυτότητα στο νερό, με αποτέλεσμα η διείσδυσή της στο δέρμα να είναι μειωμένη. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε μία νέα φόρμα της εσπεριδίνης μέσω της μεθυλίωσης, τη χαλκονομεθυλοεσπεριδίνη (HMC), η οποία εισχωρεί βαθιά στο δέρμα.

 

Δίνεται μεγάλη προσοχή στην ρετινόλη, στη βιταμίνη C ή στη νιασιναμίδη αλλά όχι αρκετή στο HMC. Το HMC βρίσκεται σε πολλές εκλεκτές και ακριβές κρέμες ματιών χωρίς να γίνεται αναφορά σ’ αυτό. Ίσως είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για μια αποτελεσματική φροντίδα ματιών.

 

Τα οφέλη του HMC ξεκινούν με την ισχυρή ανιοξειδωτική του δραστηριότητα. Προσφέρει έντονη αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα. Μειώνει τη βλάβη που προκαλεί η UV ακτινοβολία, μειώνοντας την αρνητική δράση των UVA και UVB. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ, περισσότερα από 76% των κυττάρων επιζούν έπειτα από την έκθεση στις UVB, όταν έχει προηγηθεί εφαρμογή εσπεριδίνης.

 

Το HMC χρησιμοποιείται συχνά σε λευκαντικά προϊόντα, καθώς ομαλοποιεί τη συγκέντρωση της μελανίνης. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η τοπική της χρήση εμποδίζει τη σύνθεση της τυροσινάσης, ενός ενζύμου υπεύθυνου για την παραγωγή της μελανίνης, οδηγώντας έτσι σε μείωση της υπερμελάγχρωσης. Το HMC επίσης έχει αντιμελανογενετικές ιδιότητες, δηλαδή μειώνει τη μεταφορά της μελανίνης στα κύτταρα με παρόμοιο τρόπο με το τρανεξαμικό οξύ και τη νιασιναμίδη. Τοπική εφαρμογή HMC 0.2% για 14 ημέρες μειώνει την υπερμελάγχρωση μέχρι 25%. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι το HMC λευκαίνει το δέρμα και προσφέρει μια λαμπερή επιδερμίδα.

 

Τέλος, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο για το HMC είναι η αντιφλεγμονώδης δράση του. Καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις φλεγμονές που προέρχονται από οξειδωτικό στρες, αποτρέποντας την κυτταρική βλάβη. Έτσι επιταχύνει την επούλωση του δέρματος, μειώνει την ερυθρότητα και επιδρά θετικά στα αιμοφόρα αγγεία.

 

Το HMC μπορεί να μειώσει τη διαρροή αίματος από τα αγγεία μέχρι 45%, μειώνοντας τους διαβιβαστές της φλεγμονής. Αυτή είναι μια μοναδική ιδιότητα που συναντάται μόνο σ’ αυτό το συστατικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ροδόχρου νόσου, των ευραγγειών λόγω φλεγμονής και των μαύρων κύκλων σε σύντομο χρονικά διάστημα.

 

Ο συγκεκριμένος ορός ενισχύεται και με άλλα ενεργά συστατικά για να προσφέρει επιπλέον αποτελέσματα στην ενυδάτωση του δέρματος και την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Το συστατικό XS Hyaluronic acid έχει πολύ μικρό μοριακό βάρος που του επιτρέπει καλύτερη διείσδυση στο δέρμα συγκρινόμενο με υαλουρονικό οξύ μεγάλου μοριακού βάρους. Αναγεννά το δέρμα βελτιώνοντας τις βισκοελαστικές του ιδιότητες και μειώνει σημαντικά τις βαθιές ρυτίδες. Το συστατικό Et-Vitamin C είναι ένα πολυλειτουργικό παράγωγο της βιταμίνης C με εξαιρετικές λευκαντικές, αντιοξειδωτικές και ενισχυτικές του κολλαγόνου ιδιότητες. Έχει ισχυρή ανασταλτική ιδιότητα όσον αφορά τη μελανογένεση, μειώνει τις καφές κηλίδες και τις κηλίδες γήρανσης. Καταπολεμά τη φωτογήρανση εμποδίζοντας τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και αντιστρέφοντας την παραγωγή ROS για να επιτύχει τον καθαρισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

 

Ο ορός μπορεί να αναμιχθεί σε οποιαδήποτε αναλογία με άλλους ορούς mixlab για να δημιουργηθεί μια πιο εξατομικευμένη φόρμουλα με επιπλέον οφέλη. Επίσης μπορεί να προστεθεί στην hyaluronic mix-mask (2 δόσεις).