MESORGA® BIOREJ

Ενέσιμο διάλυμα πλήρωσης και βιοαναζωογόνησης του συνδετικού ιστού με βάση το υαλουρονικό οξύ

Σύνθεση:

Θραύσματα υαλουρονικού οξέος, Ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, Προλίνη, Βαλίνη, Γλυκίνη, Σερίνη, Αλανίνη, Κυστεΐνη,  φωσφορικό ρυθμιστικό σύστημα.

 

Το MESORGA® BIOREJ έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από θραύσματα υαλουρονικού οξέος μεταξύ 20 έως 38 μονομερών και πρόδρομα αμινοξέα του κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών. Ανάμεσα στα αμινοξέα η λευκίνη και ισολευκίνη είναι δύο βασικά αμινοξέα τα οποία συνθέτει το σώμα μας από μόνο του, και είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη δημιουργία των αυξητικών ορμονών, υπεύθυνες για την αναδόμηση των ιστών και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Επιπλέον ο συνδυασμός με άλλα αμινοξέα όπως η γλυκίνη και η προλίνη βοηθάνε στη γενικότερη εμφάνιση του δέρματος, μέσα από την αποκατάσταση των λειτουργιών που σχετίζονται με την ενυδάτωση, σύσφιξη και ελαστικότητα του δέρματος.

Η λυσίνη έχει βασικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου εξασφαλίζοντας σταθερότητα και αντοχή στο δέρμα, βοηθώντας το να διατηρήσει τον τόνο, ενισχύοντας τις υποστηρικτικές  δομές αλλά και τις διαδικασίες αποκατάστασης, τόσο του δέρματος όσο και των μαλλιών.

Η βαλίνη είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία τους δέρματος και είναι πολύ σημαντική για την ενδυνάμωση των ιστών του.

Η κυστίνη χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ζωτικής αντιοξειδωτικής γλουταθειόνης (τριπεπτίδιο της γλουταθειόνης, κυστίνη και γλυκίνη) για την αποτοξίνωση του δέρματος από τη μόλυνση και το οξειδωτικό στρες.

Η αλανίνη και σερίνη είναι μη σημαντικά βασικά αμινοξέα, τα οποία το σώμα μας δε συνθέτει. Η αλaνίνη για την επεξεργασία της βιταμίνης B ως αντιφλεγμονώδης και επίσης για την υποστήριξη της αντιοξειδωτικής λειτουργίας του οργανισμού. Η σηρίνη συμβάλλει στην παραγωγή της σφαιρίνης και των αντισωμάτων του οργανισμού και έχει πολύ σημαντικές φυσικές ενυδατικές ιδιότητες.

Η Mesorga® Biorej έχει επίσης φωσφορικό ρυθμιστικό σύστημα, μέσω του οποίου, ρυθμίζοντας την οξύτητα διατηρεί την κολλοειδή κατάσταση του διαλύματος βοηθώντας τη μεταβολική ανταλλαγή.

Περιοχές και πρωτόκολλα χρήσης

Το Mesorga® Biorej είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές στο πρόσωπο και το σώμα οι οποίες έχουν ανάγκη αναζωογόνησης. Έχει βιοδιεγερτικές ιδιότητες και εγχύεται στο επιπολής χόριο σε μικρές δόσεις.

Προτείνονται πρωτόκολλα που διαμορφώνονται από το γιατρό ανάλογα με τη γήρανση και τον τύπο του δέρματος. Ένας κύκλος θεραπειών μπορεί να είναι 3 θεραπείες τον πρώτο μήνα, ακολουθούμενες από 2 θεραπείες τον δεύτερο μήνα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η σημασία των υποδοχέων CD44

Πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, ανάμεσα σε διάφορους υποδοχείς, ο CD44 είναι εκείνη η μεμβρανική πρωτεΐνη που δεσμεύει το περισσότερο υαλουρονικό οξύ. Είναι μια γλυκοπρωτεΐνη που εκφράζεται ευρέως σε πολλούς τύπους κυττάρων, και ιδιαίτερα εντοπίζεται στα μακροφάγα. Πολλές από τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος φαίνεται ότι οφείλονται στην ικανότητά του να αλληλοεπιδρά με τον CD44. Στην πραγματικότητα η αλληλεπίδραση του με  το συγκεκριμένο υποδοχέα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και υποχώρηση της φλεγμονής, στην ενεργοποίηση και στρατολόγηση των T κυττάρων, στην ανάπτυξη και μετάσταση όγκων.

Το υαλουρονικό οξύ επίσης επηρεάζει συμπεριφορές στα κύτταρα όπως ο πολλαπλασιασμός, η διαφοροποίηση και η μετανάστευση.

Βασισμένη στη σύνθεση όλων αυτών των μελετών και στην εμπειρία από τη χρήση υαλουρονικού και αμινοξέων, η Mesorga δημιούργησε το  Biorej®, ένα αποστειρωμένο ενέσιμο ιατροτεχνολογικό προϊόν Class 3, βασισμένο ιδιαίτερα στη βιοενεργοποίηση μέσα από την ενεργοποίηση των CD44 υποδοχέων. Ανάμεσα στους άλλους υποδοχείς που υπάρχουν στην επιφάνεια των ινοβλαστών, η δημιουργία του δικτυωτού κολλαγόνου, που είναι χαρακτηριστικό του νεανικού δέρματος, ενεργοποιείται από τον CD44, ικανό να πραγματοποιήσει, εαν ενεργοποιηθεί σωστά, μια πραγματική ανάπλαση του δέρματος.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ενεργοποίηση των υποδοχέων CD44 είναι δυνατή μέσα από δύο οδούς:

Α) μέσα από τη χρήση αυξητικών παραγόντων που βρίσκονται στα αιμοπετάλια

Β) μέσα από τη χρήση προϊόντων που εμπεριέχουν θραύσματα υαλουρονικού οξέος μεταξύ 20 έως 38 μονομερών.

F I G U R E 1

A, Before treatment. B, The treatment with the injectable medical devices of the HAAM was associated with favorable resultsat a photographic level. C. Before treatment. D. After treatment. Evident reduction of periorbital wrinkles, by improvement of the skin texture, increase in skin glow and turgidity, which make the skin appear healthier and esthetically more beautiful staining X30

F I G U R E 2

Shows the results of the histological analysis performed on skin biopsy. A, before a less replicative activity of the epidermis. Van Gieson staining X30. B, After evident replicative activity of the epidermis. Hematoxylin and Eosin

staining X30

F I G U R E 3

Histological aspect of epidermis and dermis after the treatment. A, The immunohistochemical reaction to the epidermal growth factor (EGF) is quite evident in the stromal cells and in some epithelial cells. EGF immunohistochemical staining X30. B, More fibroblasts and collagen fibers were present. Van Gieson staining X30. Hematoxylin and Eosin staining X30

F I G U R E 4

The bar graphs show the number of pH-metry, sebometry, tissue hydration, EGF+, vessels, and dermal and epithelium thickness before and after the treatment (Mann-Whitney test)