Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2103808296

Τρόποι μεσοθεραπείας από την FUSION MESOTHERAPY

 

1. Meso-pen Mesotherapy

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική κατά την οποία εκχύουμε μικρή ποσότητα ενέσιμου υλικού (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, υαλουρονικό οξύ κ.λπ.) στο μεσόδερμα (mesoderm).  Αυτές οι πολύ μικρές δόσεις πραγματοποιούνται με πολύ λεπτές βελόνες (30-32G) σε συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη θεραπεία που θέλουμε να κάνουμε. Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για μεγάλος εύρος αισθητικών παρεμβάσεων, ασθενειών και διαχείρισης πόνου. Αυτή η ελάχιστα παρεμβατική τεχνική έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα σε κλάδους όπως: αθλητικοί τραυματισμοί, ενίσχυση τριχοφυΐας, απώλεια μαλλιών, ανανέωσης προσώπου (face rejuvenation), υπερμελάχρωση, ανανέωσης περιοχής ματιών, κυτταρίτιδα και μείωση τοπικού πάχους, ρυτίδες έκφρασης κ.λπ. Στην εταιρεία μας η βασική μας εστίαση είναι στις αισθητικές θεραπείες.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της μεσοθεραπείας πραγματοποιούνται από δύο βασικούς παράγοντες:

1. Τη δράση του ενέσιμου υλικού.

2. Το μηχανισμό αυτo-θεραπείας του σώματος ως αντίδραση στη μικρο-διάτρηση από την βελόνα. Οι νευρικοί υποδοχείς του δέρματος στέλνουν ένα μήνυμα μικροτραυματισμού, το οποίο πυροδοτεί τη διαδικασία αποκατάστασης. Τα κύτταρα του δέρματος σε ακτίνα 1-2 χιλ. γύρω από τηn οπή, που έχει δημιουργήσει η βελόνα, στέλνουν σήματα αναγέννησης και αποκατάστασης στα αδιαφοροποίητα κύτταρα. Αυτά τα σήματα δραστηριοποιούν την παραγωγή νέων κυττάρων, για παράδειγμα, τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αποστολή των ινοβλαστών είναι να μεταναστεύουν στο σημείο διάτρησης για την επούλωση του τραύματος. 

Οι οπές, που δημιουργήθηκαν από τις μικροβελόνες, επουλώνονται πολύ γρήγορα και καμία κάκωση του ιστού δεν ανιχνεύεται. Ο σχηματισμός του κολλαγόνου αυξάνει στο άνω χόριο. Η δημιουργία των νέων ινών, εκατοντάδες φορές περισσότερες, αυξάνει το πάχος του δέρματος και γεμίζει προϋπάρχουσες ατροφικές ουλές. Όταν ένας μεγάλος αριθμός μικροσκοπικών οπών δημιουργηθεί, το παραγόμενο κολλαγόνο συνενώνεται και δημιουργεί ένα στρώμα κολλαγόνου. Η αντίδραση αυτή του δέρματος ονομάζεται νέο-κολλανογένηση.

 Επιπρόσθετα, τα εσωτερικά κύτταρα τα οποία επιστρώνουν τα αγγεία μας (ενδοθηλιακά κύτταρα), και συγκεκριμένα αυτά των τριχοειδών, επίσης πολλαπλασιάζονται. Αντιδρούν στη διέγερση με την δημιουργία νέων τριχοειδών με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο και καλύτερο εφοδιασμό του δέρματος με αίμα. Αυτή η αντίδραση καλείται νέο-αγγειογένηση.

 Η μεσοθεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένα άτομα τα οποία έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το Meso-pen® εκχύουμε στο μεσόδερμα συγκεκριμένη σύνθεση για μια συγκεκριμένη θεραπεία. Οι βελόνες διεισδύουν στο δέρμα σε πολύ μικρό βάθος (1-3 χιλ.). Ο αριθμός των εκχύσεων και το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την κάθε συγκεκριμένη θεραπεία. Γενικά οι ασθενείς χρειάζονται μια θεραπεία κάθε 10-14 μέρες και εξαρτάται από την περιοχή και το μέγεθός της. Οι εκχύσεις γίνονται σε κοντινές αποστάσεις (5 χιλ) και σε μικρές δόσεις (0,02cc) με συνολική ποσότητα ανά θεραπεία 2-5 cc. Το χρονικό πλαίσιο μεταξύ των θεραπειών σε συνδυασμό με τις μικρές δόσεις ανά θεραπεία, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της παρακολούθησης και του ελέγχου των αποτελεσμάτων.

Ενδείξεις: όλες οι ενδείξεις 

 

2. Fusion Mesotherapy®

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με ραδιοσυχνότητες

 

Για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας και την αποτελεσματικότητα των ενέσιμων υλικών, δημιουργήσαμε τη συσκευή RF Fusion Mesotherapy®. Η συσκευή εκπέμπει παλμικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία δημιουργούν προσωρινούς πόρους-κανάλια στο κυτταρικό επίπεδο, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται “electroporation”. Με τη συνέργεια του electroporation και της κλασικής ενέσιμης μεσοθεραπείας μπορούμε να βελτιώσουμε τη διασπορά του ενέσιμου υλικού στους ιστούς, την κυτταρική μεταφορά των ενεργών συστατικών και να μειώσουμε τις ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τα RF Fusion Mesotherapy ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να εφαρμοστούν παράλληλα με την ενέσιμη μεσοθεραπεία μέσω μιας ειδικής κεφαλής στο πιστόλι μεσοθεραπείας Meso-pen®, ή αμέσως μετά τη μεσοθεραπεία με την κεφαλή για το πρόσωπο ή το σώμα. Επίσης η χρήση της συσκευής βοηθάει να απορροφηθεί εντελώς ότι υλικό έχει απομείνει  εξωτερικά στο δέρμα

 Ενδείξεις: Όλες οι ενδείξεις

 

3. Skin needling Fusion Mesotherapy®

Ρόλερ(dermaroller) με μικροβελόνες και ραδιοσυχνότητες

 

Η κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι χρονοβόρα και μπορεί να απαιτεί πάνω από εκατό, μια προς μία, εκχύσεις για να καλύψει την προς θεραπεία περιοχή. Ως αποτέλεσμα, η ανεκτικότητα της θεραπείας από τον ασθενή κάποιες φορές είναι μειωμένη και ίσως χρειαστεί και η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε δημιουργήσει ειδικά πρωτόκολλα θεραπείας, παρόμοια με τα πρωτόκολλα της Fusion Mesotherapy, απλώς αξιοποιώντας την τεχνική του Mesotherapy injector με το Skin Needling System®.

Αυτά τα πρωτόκολλα θεραπειών, που ονομάζονται Skin needling Fusion Mesotherapy®, επιτρέπουν τη σημαντική μείωση του πόνου καθώς η εφαρμογή του roller διαρκεί για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου 60 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε χιλιάδες μικρές διατρήσεις/κανάλια στο δέρμα, τα οποία κανάλια βοηθούν να διεισδύσουν τα προϊόντα στο δέρμα με την εφαρμογή της συσκευής RF Fusion Mesotherapy®.

Αυτό το πρωτόκολλο είναι τόσο αποτελεσματικό όσο, ή ίσως και περισσότερο, από την κλασική μεσοθεραπεία:

 • Δημιουργεί νέο-κολλαγένηση και νέο-αγγειογένηση λόγω των πολλών μικροδιατρήσεων

 • Βοηθάει στην μεγάλη αύξηση της ποσότητας που διεισδύει στο δέρμα και στα κύτταρα.

   

  Ενδείξεις: Όλες οι ενδείξεις που αφορούν τα 3 πρώτα χιλιοστά του δέρματος. Η λιπόλυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυτό το πρωτόκολλο

   

   

  4. Skin needling Mesotherapy®

  Ρόλερ-dermaroller με μικροβελόνες

   

  Αυτό το πρωτόκολλο θεραπείας είναι το ίδιο με το Skin needling Fusion Mesotherapy® εκτός από του ότι δε χρησιμοποιούμε τη συσκευή RF Fusion Mesotherapy® για τη διείσδυση των προϊόντων. Τα προϊόντα της μεσοθεραπείας εφαρμόζονται με τοπικό μασάζ.

  Αυτό το πρωτόκολλο είναι αποτελεσματικό αλλά η διασπορά των προϊόντων στους ιστούς και η κυτταρική μεταφορά είναι αρκετά μειωμένη σε σύγκριση με το πρωτόκολλο Skin needling Fusion Mesotherapy®.

  Ενδείξεις: Όλες οι ενδείξεις που αφορούν τα 3 πρώτα χιλιοστά του δέρματος. Η λιπόλυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυτό το πρωτόκολλο

   

  5. Needle-free mesotherapy

  Ραδιοσυχνότητες χωρίς βελόνες

   

 • Το μέσο πάχος του ανθρώπινου δέρματος είναι 1,5χιλ. το οποίο κατανέμεται σε τρεις κύριες περιοχές: επιδερμίδα (0,12χιλ.), χόριο και υπόδερμα (1,5χιλ). H εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας ονομάζεται κεράτινη στοιβάδα (stratum cornea). Παρόλο που το πάχος της stratum cornea είναι ένα εκατοστό του χιλιοστού, είναι αυτή η στοιβάδα που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασίας του σώματος. Είναι τόσο αποτελεσματική που σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να τη διαπεράσει. Η χαμηλότερη στοιβάδα της επιδερμίδας ανανεώνει συνεχώς τα κύτταρα της stratum cornea.

   Η συσκευή μεσοθεραπείας χωρίς βελόνες  RF Fusion Mesotherapy® προσφέρει χωρίς αμφιβολία όλα τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας μη παρεμβατικά, με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, ευκολία στη χρήση, με μειωμένο κόστος και μακράς διάρκειας αποτελέσματα.

   Ενισχύει την διαδερμική μεταφορά των προϊόντων στην επιδερμίδα και στο χόριο. Οι ραδιοσυχνότητες (RF) αυξανουν τη διαπερατότητα του δέρματος και ανοίγουν κανάλια στα κύτταρα. Ταυτόχρονα αυξάνουν τη θερμοκρασία του δέρματος κατά 5-7oC ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και επιφέροντας σύσφιγξη. Την ίδια στιγμή η διάχυση των ενεργών συστατικών διπλασιάζεται λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.

  Αυτή η τεχνολογία έχει, με επιτυχία χρησιμοποιηθεί στην αύξηση της διαπερατότητας του δέρματος, σε μόρια με διαφορετικά λιπιδικά χαρακτηριστικά και διαφορετικά μεγέθη συμπεριλαμβανομένου και βιοφαρμακευτικά με μοριακό βάρος πάνω από 20kDA. Επιπλέον η δράση της συσκευής στο δέρμα είναι 100% αυτόματα αναστρέψιμη χωρίς καμία καταστροφή στο δέρμα και χωρίς καμία μορφολογική διαφοροποίηση.

  Η συσκευή είναι μια άριστη εναλλακτική θεραπεία για πελάτες οι οποίοι φοβούνται τις βελόνες και δε θέλουν να υποστούν τον παραμικρό πόνο. Σαφώς και η συσκευή δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο οι βελόνες καθώς η διείσδυση των προϊόντων είναι μικρότερη και δεν παρατηρείται νέο-κολλαγένηση και νέο-αγγειογένηση.

  Ενδείξεις: Όλες εκτός από την λιποδιάλυση.Σεμινάρια Ιατρικής Αισθητικής

Τελευταία Νέα

3 new vials of MC

Πήλινγκ μη ενέσιμης βιοαναζωογόνσης

Άμεσα αποτελέσματα - χωρίς χρόνο αποθεραπείας!